Osebna rast in karierni razvoj vodje

Osebna rast in kariera vodje je povezana z vodjevo pripravljenostjo, da se posveti raziskovanju svojih talentov in potencialov in da iz svojega načina delovanja izloči motilce uspeha ter notranje saboterje.

Notranji saboterji uspeha, ki se jih ljudje večinoma ne zavedamo, so prikriti nezavedni strahovi, samo-prepovedi (občutek, da si ne zaslužim uspeha ali boljšega materialnega blagostanja), škodljive rutine (več-pravilnost oz. s tujko ‘multitasking’), zapravljanje časa za neproduktivne zadeve itn.

Spodaj so razni članki, kako se razvijati v odličnega ter uspešnega vodjo.

Za prebiranje člankov kliknite spodnje naslove – povezave:

Osebna rast vodij ima mnogotere pozitivne posledice, saj zelo kompetenten vodja za delovno ekipo ustvarja enake okoliščine kot jih idealni veter ustvarja jadrnici, da čim lažje in hitreje prispe na cilj. S kompetentnim vodjem ima vsaka delovna ekipa izjemno močnega aduta v svoji sredini. Vodja, ki mu je dejansko živeta vrednota osebna rast, kot vzornik spodbuja osebno rast tudi pri zaposlenih.

Vsebine pišem in objavljam Marjan Račnik, >> NLP trener,  >> poslovni trener,  >> izvajalec team building programov,  >> coach,  >> avtor dveh knjig za vodje: Postani najboljši vodja in Postani vodja sprememb  

GSM: 051 362 153, marjan@vodja.net

Prijavite se na novičke VODJA.net >>TUKAJ.